Dag lief fijn eiland
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 2 3 2 2 0 1 0

Dag lief fijn eiland

5

Gelezen 7 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Lijsten 1   Topics 0
'Te vergelijken met de eerste keer dat je de Alpen ziet, zegt auteur Maarten van Rossem over het Texelse strand. Wat is toch de magie van Nederlands grootste Waddeneiland? Waarom komen mensen als ze er eenmaal zijn geweest altijd weer terug?
In 25 odes aan Texel geven schrijvers en dichters, zowel Texelaars als overkanters, hun antwoord op die vragen. Elk van hen brengt zijn of haar persoonlijke band met het eiland in kaart en verhaalt over dat - in Jan Wolkers' woorden - 'onsterfelijk mooie Texel'. Van drenkeling tot potvis, bollen pellen, mistige winters en het altijd onveranderde uitzicht vanaf de duinen, van boerenpluishond tot de moderne hausse aan 'echt Texelse producten', het hele eiland wordt onder de loep genomen.
Met tekstbijdragen van onder anderen Karina Wolkers, Hans Dorrestijn, Maarten van Rossem, Tessa de Loo, Frits van Exter, John Jansen van Galen, Thomas Verbogt, Nico Dros, Threes Anna, Matthijs Deen, Michael Pye en Onno Blom.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Uitgeverij Brandt
Eerste editie
01 april 2017
Laatste editie
12 april 2017
ISBN
9789492037572 , 9789493095595


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie

Op een eiland ben je los van de wereld

door: Jeanette

Arnold (1979) en Erik van Bruggen (1968) zijn broers, geboren en getogen op Texel. Arnold is schrijver en filmmaker (prospektor.nl). Erik heeft een campagne-adviesbureau op maatschappelijk en cultureel gebied. Deze eilanders stelden een boekje samen met 23 schrijvers die hun liefde voor Texel onder...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Dag lief fijn eiland

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken