Advertentie

De atlas van overal

14

Rank 90 Gelezen 14 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 31 Favoriet 0 Recensies 12
Literatuur & Romans   Topics 0

Op het Turkse platteland van de jaren vijftig wordt een dichter verliefd op een meisje uit de grote stad, met grote gevolgen. Zeventig jaar later, aan de westkust van Amerika, blikt zijn zoon terug op het leven van zijn vader, in een poging te begrijpen waarom zij al jaren van elkaar vervreemd zijn. De atlas van overal begint als een persoonlijk verhaal en vloeit over in openhartige en confronterende fictie, losjes gebaseerd op het leven van de vader van de schrijver, die zichzelf gedwongen zag naar Nederland te komen. Hij stichtte daar een gezin met een Nederlandse vrouw, maar onderhield in Turkije ook nog een gezin. Het is het verhaal over ontheemding, het opgroeien tussen twee culturen, over de neiging te vluchten, de rusteloosheid die daarbij hoort, het sterke verlangen opnieuw te beginnen. Over geworteld én ontworteld zijn. Een genadeloos en tegelijk liefdevol onderzoek naar wie je bent als zoon, als vader, als partner, als mens; maar ook een aangrijpende zoektocht naar liefde, haat, verlies en literatuur, die leidt van Oost- Turkije naar Californië, en van Istanbul naar Amsterdam.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
18 februari 2021
Laatste editie
18 februari 2021
ISBN
9789025458706 , 9789025470128 , 9789025458720


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (12)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Geboetseerde verwarring

door: Marvin O. 1 reactie 1 like ebook

Denizhan Kuypers is de zoon van een vanuit Turkije geïmmigreerde man en een Nederlandse vrouw. Hij kreeg de familienaam van zijn moeder en zijn voornaam werd al snel ingekort tot Deniz. Hij groeide op in Nederland, maar de relatie met zijn vader verliep altijd moeizaam en ging met veel angst en...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De atlas van overal

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.