De beer
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 10 3 6 2 0 1 0

De beer

16

Gelezen 17 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 70 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 3   Topics 0

Volkomen op zichzelf aangewezen weten een vader en zijn dochter te overleven in de schaduw van een berg. De vader leert het meisje niet alleen vissen en jagen, maar wijdt haar ook in in de geheimen van de seizoenen en de sterren. Hij bereidt haar voor op een volwassen leven in harmonie met de natuur, want zij tweeën zijn wat resteert van de mensheid.

Maar wanneer het meisje na de dood van haar vader alleen achterblijft in een onbekend landschap, is het een beer die haar de weg naar huis zal wijzen, dwars door een uitgestrekte wildernis die de belangrijkste lessen van al biedt, als zij kan leren te luisteren. De beer, een verhaal over de kwetsbaarheid van de mens, over liefde en verlies, is zowel een waarschuwing als een eerbetoon aan de heerschappij van de natuur.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Querido
Eerste editie
02 juli 2020
Laatste editie
02 juli 2020
ISBN
9789021421872 , 9789021421889


Boekinformatie wijzigen


Recensies (3)

Keuze van de redactie
Lieke Roovers Hebban Recensent

Post-apocalyptische fabel mist persoonlijkheid

door: Lieke Roovers 1 like

De beer is de derde roman van Andrew Krivak (1963) en de eerste die naar het Nederlands vertaald is, door Johannes Jonkers.

Een vader probeert zijn dochter voor te bereiden op een leven alleen op de wereld. Zij zijn namelijk de laatste twee mensen. Als hij sterft, lijkt het meisje echter nog niet...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De beer

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken