Advertentie

De bekentenissen van Frannie Langton

31

Gelezen 32 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 48 Favoriet 1 Recensies 3
Thrillers & Spanning Spots 2   Topics 0

Londen, 1826. Frannie Langton is geen alledaagse vrouw: ze is jong, heeft een opleiding gehad en staat terecht voor een afschuwelijke dubbele moord. Maar ze is ook zwart.

De rechtbank en de kranten zijn in alle staten. Wie is deze voormalige slavin - inmiddels vrije vrouw - die helemaal vanuit de kolonie Jamaica naar het Engelse moederland gekomen is om haar werkgevers in hun bed op vreselijke wijze te vermoorden? Ze was bedoelt als een geschenk maar bleek hun ondergang. De getuigenverklaringen zijn schokkend: ze is een verleidster, een heks en een meesterlijke manipulator. Maar Frannie heeft en ander verhaal te vertellen en zal dat koste wat kost doen, ook als anderen haar liever de mond snoeren.

Frannie Langron neemt de lezer mee naar beide kanten van de Atlantische Oceaan en langs de duisterste bladzijden van onze geschiedenis. Het schetst een indringend beeld van hoe ras, klasse en onderdrukking het slechtste in mensen naar boven brengt terwijl het voor anderen een innerlijke kracht aanwakkert. Bovenal is het een verhaal over een meisje dat in de verkeerde tijd op de verkeerde plaats geboren is. Een meisje dat zowel slachtoffers als dader is in een wereld die haar het liefste ten onder ziet gaan.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Anneke Bok
Aantal pagina’s
414
Uitgeverij
Hollands Diep
Eerste editie
04 april 2019
Laatste editie
04 april 2019
ISBN
9789048843596 , 9789048843602


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door VM van Erp - van Dijk
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (3)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De bekentenissen van Frannie Langton

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.