Advertentie

De beste jaren van juffrouw Brodie

37

Rank 7854 Gelezen 37 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 80 Favoriet 1 Recensies 6
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0

Voor de eigenzinnige Jean Brodie zijn haar jaren als schooljuf op een meisjesschool in Edinburgh onmiskenbaar haar beste jaren. Ze is hartstochtelijk toegewijd aan haar onorthodoxe onderwijsmethoden en — het belangrijkste — aan ‘haar meisjes’. Juffrouw Brodie brengt haar uitverkoren zes leerlingen niet alleen traditionele schoolkennis bij , maar onderricht hen vooral in wereldse zaken als liefde, kunst en politiek. Vastbesloten om onafhankelijkheid, gedrevenheid en ambitie in hen te verankeren, adviseert juffrouw Brodie de meisjes: ‘Zekerheid staat niet op de eerste plaats. Goedheid, Waarheid en Schoonheid staan voorop. Volg mij .’ En dat doen ze. Maar een van hen zal haar verraden.

De beste jaren van juffrouw Brodie is een briljante humoristische roman met een van de onvergetelijkste personages in de wereldliteratuur.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
176
Uitgeverij
Uitgeverij Orlando
Eerste editie
02 december 2019
Laatste editie
02 december 2019
ISBN
9789493081284 , 9789493081291
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (6)

Keuze van de redactie

De trots van juffrouw Brodie

door: Inge Deutekom

‘Ik heb jullie al vaak verteld, en de afgelopen vakanties hebben me daarin gesterkt, dat de beste jaren van mijn leven nu echt zijn begonnen. De beste jaren van je leven zijn ongrijpbaar. Wanneer jullie, meisjes, groot geworden zijn, dan moet je op je hoede zijn dat je ze herkent, in welke periode...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De beste jaren van juffrouw Brodie

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.