boekhouder
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 3 3 1 2 0 1 0

De boekhouder van La Calzada

8

Gelezen 7 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 3 Favoriet 2 Recensies 3
Literatuur & Romans   Topics 0

Nicaragua, jaren dertig van de vorige eeuw. De brave, controle­behoeftige Fanuel Alvarez staat tot zijn knieën in het stinkende water van een donkere kerker. Deze boekhouder van La Calzada, de onschuld in persoon, is van zijn bed gelicht en in de cel gegooid na het aanvaarden van een ogenschijnlijk heel gewone opdracht: de controle van een nalatenschap. Een aantal stukken in deze nalatenschap blijkt geheime en zeer belastende informatie te bevatten over mensen uit de hoogste kringen, onder wie generaal Somoza, die later president zou worden van Nica­ragua. De betrokkenen willen tot elke prijs voorkomen dat de inhoud van de stukken uitlekt. De keurige Alvarez, wiens leven tot dan toe verliep volgens een uitgestippelde dagelijkse routine, raakt verwikkeld in een levens­gevaar­lijke situatie die leidt tot schietpartijen en een barre vlucht over de landsgrenzen. Dit boek is een verhaal over individuele onmacht tegenover blinde machtshonger en de morele dilemma’s die daaruit voortvloeien. Het is een door de geschiedenis geïnspireerde politieke intrige; persoonlijke drama’s ontrollen zich tegen het decor van dit letterlijk en figuurlijk broeierige Midden-Amerikaanse land. Berten Pil (1965, Brugge) schreef artikelen over economische, politieke en wetenschappelijke thema’s in verschillende tijdschriften in Vlaanderen en Nederland. Momenteel is hij werkzaam voor de Vluchtelingenkamer van de Raad voor Vreemde­lingen­betwistingen in Brussel. 'De boekhouder van La Calzada' is zijn eerste roman.

+


Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Aantal pagina’s
280
Uitgeverij
Stichting Primavera Pers
Eerste editie
21 augustus 2018
Laatste editie
19 maart 2019
ISBN
9789059972735 , 9789059972896
Boekinformatie wijzigen


Recensies (3)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

De non-fictie boeit meer dan de fictie

door: Marvin O. 1 like

Nicaragua, 25 november 1933. Enigszins onverwachts sterft de oude heer López. Hij laat een dochter Esperanza na en nog twee zoons die hij al jarenlang niet meer zag sinds ze na een ruzie het huis verlieten en besloten generaal S. te vervoegen in zijn strijd tegen de Amerikaanse bezetter. Als López...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De boekhouder van La Calzada

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken