Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
De dirigent
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 20 4 33 3 26 2 3 1 1

De dirigent

83

Gelezen 90 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 156 Favoriet 10 Recensies 10
Literatuur & Romans Artikelen 1 Newsroom 1 Spots 5   Topics 0

Willy Wolters wil orkestdirigent worden. Er is één probleem: het is 1928 en Willy is een vrouw. In haar tijd worden vrouwen zelden toegelaten tot het conservatorium, laat staan dat ze orkestdirectie mogen studeren.

Maar Willy is vastbesloten. Ze heeft een bijbaantje in het Concertgebouw, studeert dagelijks piano en reist stad en land af om een dirigent zover te krijgen dat hij haar lesgeeft. Tijdens haar zoektocht komt ze Frank Thomsen tegen: een steenrijke, aantrekkelijke man met connecties in de muziekwereld. In eerste instantie moeten de twee niks van elkaar hebben, maar uiteindelijk worden ze smoorverliefd. Intussen timmert Willy flink aan de weg. Maar als ze haar dromen wil najagen, zal ze Frank moeten achterlaten om onder de naam Antonia Brico succesvol te worden.

+


Genre
Feelgood , Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Populaire fiction algemeen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Boekerij
Eerste editie
15 oktober 2019
Laatste editie
16 oktober 2019
ISBN
9789022588680 , 9789402314045
Boekinformatie wijzigen


Recensies (10)

Keuze van de redactie
Eline Huls Hebban Recensent

Intrigerend levensverhaal dat het verdient verteld te worden

door: Eline Huls

De Nederlandse Willy Wolters is als kind met haar ouders naar Amerika verhuisd. Ze heeft een passie voor muziek en is dol op haar baan in het theater. Hoewel ze haar werk met plezier doet, droomt ze ervan om dirigent te worden en op een dag zelf een orkest te leiden. Tijdens haar werk ontmoet ze de...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De dirigent

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.