Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De dood van Vivek Oji
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 2 3 0 2 1 1 0

De dood van Vivek Oji

7

Gelezen 7 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 66 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 1   Topics 0

'Emezi's uitzonderlijke proza is vaak even diepzinnig, teder en hartverscheurend als dat wat beschreven wordt.' The Guardian
Op een middag, in een stad in het zuidoosten van Nigeria, opent een moeder haar voordeur en ontdekt het lichaam van haar zoon, gewikkeld in kleurrijke stof, aan haar voeten. Wat volgt is het tumultueuze, hartverscheurende verhaal van de strijd van een gezin om een kind te begrijpen wiens geest zowel zachtaardig als mysterieus is, wiens gedrag zowel teruggetrokken als flamboyant is. Opgevoed door een afwezige vader en een begripvolle maar overbezorgde moeder, lijdt Vivek aan desoriënterende black-outs. Vivek vindt troost in vriendschappen met de warme, onstuimige dochters van de Nigerwives, in het buitenland geboren vrouwen die getrouwd zijn met Nigeriaanse mannen. Maar Viveks nauwste band is met Osita, zijn zelfverzekerde, vrolijke neef wiens charme ook een beschermingsmechanisme blijkt. Terwijl hun relatie dieper wordt - en Osita worstelt om Viveks drang naar verlossing te begrijpen - rijst in een moment van opwindende vrijheid de vraag wat erger is? Sterven of onzichtbaar leven?
De dood van Vivek Oji is een wereldwijd bejubelde roman over familie en vriendschap, over gezien willen worden, over het zoeken naar een thuis, over de prijs van jezelf zijn. Een mozaïekroman vol onvergetelijke personages van een van de belangrijkste stemmen uit de hedendaagse literatuur.
'Betoverend en surreëel proza over seksualiteit, spiritualiteit en thuiskomen in jezelf.' Valentijn Hoogenkamp
'Opmerkelijk en gedurfd.' The New York Times Book Review

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Podium
Eerste editie
15 november 2022
Laatste editie
15 november 2022
ISBN
9789463811606 , 9789463811613


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De dood van Vivek Oji

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken