Advertentie

De geest in de bijvel en in de wereld

0
Gelezen 0 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Peter Schmidt , die als geen ander de bijbel in de vingers heeft, onderneemt een heuse exegetische expeditie door de bijbel op zoek naar de vele betekenissen van de geest Gods. Eerst trekt hij door het Oude Testament, waar de geest nog voorgesteld wordt als een stuwende kracht die mensen "groter" maakt. Dan reist hij verder naar het Nieuwe Testament. De geest krijt er een naam: Jezus van Nazareth. In de Handelingen van de Apostelen en bij Paulus wordt het beeld nog wat scherper gesteld: God werkt in de geest, door de verheerlijkte Christus. Altijd en overal.

En dan is er natuurlijk ook nog de vraag: Is de geest ook bij ons "nog" werkzaam? Kan men stellen dat de geest aanwezig is in het ontwikkelingswerk van de hulpverlener in Afrika? Staat hij tussen de ruziënde man en vrouw? Keek de geest toe op de gruwel van Ruanda? Moeilijke vragen waarop geen pasklare antwoorden kunnen volgend, want Gods werkende kracht is onzichtbaar en niet te lokaliseren.

De geest inde bijbel en in de wereld brengt een hoopvolle boodschap én een levende getuigenis: ook al gaat de kerk vandaag door een donkere tunnel, de verrezen Heer gaat mee, dwars door de dorre woestijn naar het Beloofde Land.

PETER SCHMIDT (Gent, 1945) is een meester in het leren lezen van de bijbel. Bij Davidsfonds verscheen van zijn hand "Het Lam Gods" (1995). Hij werkte ook mee aan "Vrouwen in de bijbel" (1992)
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
84
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789061529521
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic