Advertentie

De heelmeesters

107

Gelezen 116 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 43 Favoriet 27 Recensies 6
Literatuur & Romans Top25's 15 Hebban 1000 608   Topics 0
Bij de dramatische bevalling van de tweelingbroers Marion en Shiva overlijdt hun moeder, zuster Mary Joseph Praise, in het kraambed. Niemand in het missiehospitaal wist van Mary s zwangerschap. Zelfs niet de vermoedelijke vader, dokter Stone. Hij vlucht de operatiekamer uit en verdwijnt spoorloos. Een bevriend artsenstel ontfermt zich met liefde over de twee jongetjes. Marion en Shiva groeien op in het Ethiopiƫ van de jaren zeventig, dat wordt geteisterd door een revolutie die iedereen in de spiraal van geweld en verraad mee sleurt. Toch is het niet de politieke situatie maar hun gedeelde passie voor dezelfde vrouw waardoor de broers tegenover elkaar komen te staan. Marion ontvlucht zijn land. Jaren later slaat het noodlot toe en komt zijn leven in handen te liggen van de twee mannen die hij het minst vertrouwt: zijn verdwenen vader en zijn broer Shiva. Blijken ze in staat de pijn en het verdriet uit het verleden te overwinnen en oude wonden te helen? Het antwoord leidt niet alleen tot het dramatische hoogtepunt van De heelmeesters, maar ook tot een onverwachte ontdekking over de laatste dagen van hun moeder en geliefde, zuster Mary Praise.

De heelmeesters is het romandebuut van Abraham Verghese. Het verhaal beweegt zich tussen twee continenten, en bestrijkt de levens van de tweelingbroers Marion en Shiva, die hun leven lang de reden zoeken dat hun vader hen in de steek heeft gelaten. De heelmeesters is een indrukwekkend en menselijk verhaal vol verbeeldingskracht dat de lezer diep raakt. Een onvergetelijk portret van twee broers, een ode aan de geneeskunst en een familiesaga over vaders en zonen, macht en compassie, vertrouwen en verraad.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Paul Bruijn Otto Biersma
Aantal pagina’s
622
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
04 juni 2009
Laatste editie
06 maart 2013
ISBN
9789023440581 , 9789023464747 , 9789023442219


Boekinformatie wijzigen

Advertentie

Recensies (6)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De heelmeesters

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.