Advertentie
De hemel boven Lima

De hemel boven Lima

1
Rank 696 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 21 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0

Carlos en José, twee bevriende en zeer welgestelde rechtenstudenten, spelen dat ze dichters op een zolderkamertje zijn, maar hun ambitie is aanzienlijk groter dan hun talent. Dus bedenken ze een plan: ze verzinnen een mysterieuze en aantrekkelijke vrouw, Georgina Hübner. Onder haar naam schrijven ze intieme brieven aan een beroemde Spaanse dichter, in de hoop dat hij speciaal voor haar een gedicht zal schrijven. Daarmee kunnen Carlos en José dan vervolgens pronken in hun onbekende literaire tijdschrift. De dichter beantwoordt Georgina's brieven trouw en steeds vuriger, maar een gedicht blijft uit. Carlos bedenkt een plan dat meer kans van slagen heeft: een roman maken van Georgina's correspondentie met de dichter.

Helaas stokt de brievenaanvoer uit Madrid wanneer er in Lima stakingen uitbreken. Die stakingen leiden tot een scheiding van geesten tussen José, die niets met het gepeupel te maken wil hebben, en Carlos, die door de gewelddadige gebeurtenissen tot een ander sociaal en politiek inzicht komt. Als alle hoop op verder contact
met de dichter is vervlogen, volgt er ten slotte toch nog één brief...

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Laatste editie
12 november 2019
ISBN
9789028427457 , 9789028442986
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Helena van Dijk Hebban Recensent

Heel de wereld is een tekst

door Helena van Dijk op 26-11-2019

Dat Juan Gómez Bárcena (1984) literatuurwetenschap, geschiedenis en filosofie heeft gestudeerd is overduidelijk wanneer je zijn debuutroman De hemel boven Lima leest; die drie disciplines zijn namelijk op een zeer evenwichtige manier verwerkt in dit opmerkelijke boek. Het boek is vertaald door Peter Gelauff.  

Het verhaal speelt zich af rond 1900, in Peru. José en Carlos, beiden afkomstig uit een...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook