Advertentie

De honderd jaar van Lenni en Margot

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Het opmerkelijke debuut De honderd jaar van Lenni en Margot van Marianne Cronin is de ultieme roman over vriendschap. Voor de lezers van De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween en De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry.
Het leven is kort. Niemand weet dat beter dan de zeventienjarige Lenni Pettersson. Ze ligt op de afdeling Palliatieve Zorg, maar probeert nog zo veel mogelijk uit het leven te halen. Dan ontmoet ze de drieëntachtigjarige Margot, een medepatiënt, en er ontstaat een onalledaagse vriendschap.
Samen met de verpleegster van Lenni en met Arthur, de kapelaan van het ziekenhuis, maken Margot en Lenni honderd schilderijen die hun leven uitbeelden. Verhalen van verloren liefdes, troost en moed en mededogen en vreugde. Lenni komt erachter dat het niet alleen draait om wat je van je leven maakt, maar ook om met wie je het deelt.
De honderd jaar van Lenni en Margot van Marianne Cronin gaat over de waarde van het leven, over de manier waarop jouw leven dat van je geliefden beïnvloedt en over een vriendschap die alles overstijgt.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
416
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
21 juli 2021
Laatste editie
21 juli 2021
ISBN
9789026351884 , 9789026351891


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: De honderd jaar van Lenni en Margot

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.