Advertentie

De joodse bruid

80

Gelezen 119 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 52 Favoriet 6 Recensies 4
Non-fictie Lijsten 1 Spots 1 Top25's 1   Topics 0

Edith Hahn studeert rechten in Wenen wanneer Oostenrijk door de Duitsers wordt ingelijfd. Ze wordt vanuit het joodse getto naar een werkkamp in Duitsland gestuurd. Na maanden van onmenselijk zware arbeid kan Edith eindelijk weer naar huis, maar in Wenen is de situatie voor joden inmiddels dramatisch verslechterd. De schok is groot als ze hoort dat haar eigen moeder op transport is gesteld naar een concentratiekamp in Oost-Europa en als blijkt dat haar vriend Pepi niet de rots in de branding is die ze nu zo hard nodig heeft.

Uit angst om opgepakt te worden, besluit Edith niet terug te keren naar het getto. Ze verwijdert de davidster van haar kleren en zwerft door de stad. Met valse papieren komt Edith in München terecht. Daar ontmoet ze Werner, een charmante nazi-officier die op slag verliefd op haar wordt en haar ten huwelijk vraagt. Ondanks het enorme gewetensconflict en de angst om haar grootste geheim - haar joodse identiteit - te moeten prijsgeven, beseft Edith dat dit aanzoek haar redding kan betekenen.

Edith Hahn Beer werd in 1914 in Wenen geboren, woonde lange tijd in Israël en overleed in 2009 in Londen. Het is uniek dat Ediths echte en valse identiteitspapieren bewaard zijn gebleven, samen met haar oorlogsbrieven en vele foto's. Deze documenten zijn ondergebracht in het Holocaust Museum in Washington D.C. en een deel ervan is opgenomen in dit boek, dat eerder verscheen onder de titel De oorlogsbruid.

+


Genre
Literaire non-fictie
Biografieen literaire auteurs
Vertaalde literaire roman, novelle
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
The House of Books
Eerste editie
01 januari 1900
Laatste editie
28 september 2015
ISBN
9789044300925 , 9789044311693 , 9789044316407
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (4)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De joodse bruid

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.