Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De kunst van simpel koken

Alice Waters is een internationaal icoon en een van de invloedrijkste chefs van Amerika. Met haar revolutionaire filosofie, die zij sinds de jaren 60 van de vorige eeuw verkondigt en waarbij het gebruik van verse, lokale en seizoensproducten centraal staat – zette Waters een beweging in gang die vandaag de dag nog altijd vele internationale chef-koks inspireert. Ze is een voorloper die anderen bewustwording meegeeft waarbij ze begint aan de basis: kinderen. Ze heeft een schoolprogramma opgezet dat in Amerika veel navolging heeft gekregen. Onder andere Michelle Obama is een groot fan van haar.

In De kunst van simpel koken neemt Waters je bij de hand en leert je alles over koken. De meer dan 250 recepten zijn eenvoudig doch subtiel en rustiek. Van de lekkerste salades tot taarten en ovengerechten. Alles draait om smaak en om het gebruik van goede producten; koop lokaal, gebruik de beste seizoensproducten en verbouw zelf groenten en fruit. Kook simpel, kook samen, eet samen en onthoud: eten is bijzonder.

Eindelijk een Nederlandse vertaling van haar recepten en visie.

‘Alice is the queen of simple, healthy, tasty food. Buy this book!’ – Jamie Oliver
Toon details

Schrijf een recensie

Is De kunst van simpel koken het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Reageren op De kunst van simpel koken

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.