Advertentie
De laatste zomer in de stad

De laatste zomer in de stad

1
Rank 393 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 33 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0

In de jaren zeventig is Rome een monumentale maar onverschillige stad. Bijna-dertiger Leo Gazzara is er naartoe verhuisd om het burgerlijke leventje dat hem in Milaan wacht te ontlopen. Hij gaat dan ook lukraak van het ene onbeduidende baantje naar het andere, naar bijeenkomsten en ontmoetingen waar menselijk contact vluchtig en gerafeld is. Het is zijn credo om nooit ergens bij betrokken te raken, zo veel mogelijk aan de zijlijn te blijven. Maar tijdens een avondje bij welgestelde vrienden thuis ontmoet hij de eigenaardige en onweerstaanbare Arianna, die even rusteloos is als hijzelf. Ze krijgen een stormachtige affaire. Het wordt zijn laatste zomer in de stad.
'De laatste zomer in de stad' verscheen in 1973 voor het eerst in Italië. Door het wrange tijdsbeeld en portret dat de auteur schetst van Rome, groeide het langzaam uit tot een cultroman. Veertig jaar later werd het herontdekt door het algemene Italiaanse publiek en omarmd.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
176
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Laatste editie
23 juni 2020
ISBN
9789028450196 , 9789028450202
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 0 4 0 3 0 2 1 1 0

Artikelen over De laatste zomer in de stad

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic