Advertentie

De Liereman

1

Rank 2456 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Het verdriet van De Liereman is veel meer dan het verdriet om een landschap, het is het verdriet van een dweper, die met passie in de voetsporen treedt van de korhanen, het vergeten icoon van de heide. Zijn generatie is verantwoordelijk voor een eerste natuur­bescherming. Maar de vernieti­ging van de biodiversiteit en het klimaatsverval volgen elkaar op. De uitbuiting van dier en natuur vormen een ernstige dreiging die regelrecht op ons afkomt.
Dit is een verhaal over de zwakheid van de mensensoort, over liefde en lijden. Het schetst een indringend beeld van veranderende tijden en het harde gevecht voor het behoud van leven. Het verkent onze verbondenheid met de plek waar we vandaan komen.
Daalt af naar de diepere laag die in het dagelijkse leven wordt gemaskeerd, maar in iedereen leeft. Naast de beklijvende inhoud is het een stilistisch rijke, vaak meeslepende roman over verlies. De Liereman zou een spiegelbeeld van de hele wereld kunnen zijn, waar natuurverkrachting eindigt in catastrofes.

Over eerder werk:

Prachtig is deze stilist, een feest om te lezen.
- NRC Handelsblad

Cools schrijft met passie en liefde voor wat om hem heen gebeurt.
- Trouw

Hij weet niet alleen veel, hij kan er ook beeldend over schrijven.
- De Volkskrant
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
ATLANTA
Eerste editie
25 september 2020
Laatste editie
25 september 2020
ISBN
9789464061949


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: De Liereman

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.