De lijst van mijn leven

Na haar debuutroman 'Waar zijn de wolken' is theatermaker Suzanne Grotenhuis terug met een tweede boek. Alhoewel ze het zelf een ‘tussentijds’ boek noemt. Omdat het verhaal zo urgent voelde, dat ze niet anders kon dan het ‘tussen alles door’ te schrijven. Na een ellendige sessie bij een relatietherapeut die niets opleverde, besluit Grotenhuis om het heft in eigen handen te nemen. Ze begint een Excel-lijst te maken waarin ze probeert te vatten hoe haar leven en gezin eigenlijk functioneert, en komt tot de ontdekking dat alles hopeloos uit balans geraakt is. Hoe zijn ze hier terechtgekomen? Waarom is ze er zo blind voor geweest? En is ze eigenlijk de enige? In De lijst van mijn leven gaat Grotenhuis op zoek naar antwoorden op die vragen.
In dit tussentijds verhaal, geschreven tijdens een treinreis, een zwemles van een kind of in een kleedkamer van een theater, neemt Grotenhuis je met humor mee naar de kern van het hedendaagse gezin. In haar unieke vertelvorm, zonder leestekens, voelt de tekst als een vertelling, met een stuwende cadans die je tot het einde niet meer loslaat. 'De lijst van mijn leven' is een ijzersterk pleidooi voor houden van, maar desondanks op zoek gaan naar meer gelijkwaardigheid.
Toon details

Schrijf een recensie

Is De lijst van mijn leven het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Elena moet haar vermiste opa terugvinden in een magische en mysterieuze wereld vol met mythische wezens. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Reageren op De lijst van mijn leven