Advertentie
De Loney

De Loney

29
Gelezen 31 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 20 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 4 Lijsten 1   Topics 0

De ontdekking van een kinderlijkje aan de stormachtige Engelse kust van Lancashire dwingt Smith, de verteller van dit verhaal, terug te denken aan de pelgrimsreis die hij in 1976 met zijn ouders en geestelijk gehandicapte broer Hanny ondernam naar dat kustgebied, dat daar de Loney wordt genoemd. De bewoners van de Loney zijn niet allemaal even blij met het katholieke gezelschap, en er gebeuren raadselachtige dingen. Niet alleen wordt er gebeden voor Hanny in de hoop dat hij zal genezen, de jongen raakt ook verzeild in andere verontrustende rituelen. Smith is de enige die weet wat er is gebeurd en legt zichzelf de loodzware last van het zwijgen op. Maar zal hij dat zijn leven lang volhouden?

De Loney is een angstaanjagende roman over geloof, schuld, jaloezie en opoffering. Tegelijkertijd is het een gevoelig portret van de relatie tussen twee broers met realistische ka­rakters en een observerende hoofdpersoon. Andrew Michael Hurley, een begenadigd literair debutant, voert ons langzaam langs de griezelige Engelse kustlijn mee naar een huivering­ wekkende ontknoping.

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
03 november 2015
ISBN
9789044629842 , 9789044629859 , 9789044631449
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Lezerswaarderingen

5 2 4 11 3 13 2 3 1 0

Artikelen over De Loney

Hebban Sterrenparade (7)
06 maart 2016 6 reacties
Hebban Sterrenparade (6)
28 februari 2016 1 reactie
  Meer artikelen

Andere media

VN:
Volkskrant:
NRC:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Soraya Vink Auteur

De dingen waren nooit zo erg als ze leken

door Soraya Vink op 03-12-2015

De vondst van een kinderlijkje aan de Engelse kust zorgt ervoor dat hoofdpersoon ‘Tonto’ Smith terug moet denken aan zijn pelgrimsreis van 1976. Samen met zijn ouders en geestelijk gehandicapte broer Andrew (beter bekend als Hanny) reist hij in een gezelschap af naar het kustgebied De Loney, waar ze gedurende een week op zoek gaan naar een godswonder. Deelnemers van het gezelschap zijn ervan...


Lezersrecensies (1)

Een stukje literatuur gegoten in een spannende roman. Knap debuut!

door: Mieke Schepens 1 like
Vanaf de eerste bladzijden weet de auteur een gespannen sfeer neer te zetten, die door het hele verhaal heen voelbaar blijft. Een sfeer die schimmig te noemen is, geheimzinnig en grimmig zoals je ook wel in horrorverhalen tegenkomt, zonder dat er horror aan te pas komt. Of toch wel? Een verhaal...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook