Advertentie

De walvishoeder

9

Gelezen 11 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 9 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0

Een storm teistert Nederland. Journalist Mayke Blom ontdekt een school gestrande walvissen. In de nachtelijke zandstorm ziet ze een figuur die met een schep en emmer de dieren nathoudt. Wat volgt is een voorzichtige kennismaking tussen een man en een vrouw met een volstrekt andere achtergrond. Er is de aantrekkingskracht maar ook een botsing van culturen: wanneer is iemand te vertrouwen, hoe begrijp je iemand echt, wanneer is er sprake van liefde? Mayke en Samir worstelen niet alleen met elkaar, maar ook met de buitenwacht. En dan is er nog een onuitwisbaar verleden dat zich blijft opdringen. De walvishoeder is de tweede roman en het vijfde boek van Rob Kamphues. Naast het presenteren van tv-programma’s is schrijven zijn grote passie.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Schuyt & Co Brandt
Eerste editie
11 maart 2020
Laatste editie
11 maart 2020
ISBN
9789493095281


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (2)

Keuze van de redactie
Eeke Hebban Recensent

Actuele roman over vertrouwen en wantrouwen

door: Eeke 1 like

Rob Kamphues is bekend als cabaretier, televisiepresentator, schrijver én autocoureur. Hij heeft vijf boeken op zijn naam staan. Hoor je me (2017) was zijn eerste roman; met De walvishoeder is daar nu een tweede bijgekomen.

Hoofdpersonage Mayke werkt als journaliste. Ze wordt erop uit gestuurd om...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De walvishoeder

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.