De moeders van Mahipar
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 64 4 30 3 12 2 1 1 2

De moeders van Mahipar

109

Gelezen 110 Aan het lezen 7 Wil ik lezen 209 Favoriet 11 Recensies 14
Literatuur & Romans Artikelen 3 Spots 2   Topics 0

Ramín Sam Manzel (34) is radioloog. Als hij op vrijdag 6 januari 2017 terugkomt van zijn avonddienst treft hij zijn vrouw Sarah aan in een plas bloed bij hun appartement in Amsterdam-Oost. Ze is neergestoken en de verdachte is voortvluchtig...

Ramín is op zijn derde samen met zijn moeder Lolo als vluchteling naar Nederland gekomen en Lolo houdt tot in het graf zijn afkomst angstvallig voor hem verborgen. Mondjesmaat komt Ramín te weten wie hij is en vanwaar hij komt – maar pas als zijn grote liefde Saráh Lolo’s dagboeken voor hem vertaalt, valt alles op z’n plek. Stukje bij beetje wordt ook duidelijk wie de dader is van de aanslag op Saráh en dan komt alles in een heftige, maar ook ontroerende stroomversnelling.

De hoofdpersonages Ramín, Lolo en Saráh vertellen de lezer een meerdere generaties omspannende, zeer bewogen familiegeschiedenis; bovenal is Karimi’s De moeders van Mahipar een ode aan de sterke vrouw.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
Meridiaan Uitgevers
Eerste editie
01 februari 2022
Laatste editie
01 februari 2022
ISBN
9789493169777 , 9789493169784


Boekinformatie wijzigen


Recensies (14)

Keuze van de redactie
Marjolein Hebban Recensent

Mooie en leerzame maar wat afstandelijke roman

door: Marjolein 5 reacties 1 like ebook

Is het een whodunnit? Een boek over een moeder en zoon? Een liefdesverhaal? Een oorlogsboek? Een boek over vluchtelingen? Over je plek vinden in een vreemde wereld? De moeders van Mahipar is het allemaal. Auteur van dit boek, Forugh Karimi (1971), is psychiater met een eigen praktijk in Den Bosch....

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De moeders van Mahipar

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.