Advertentie

De Parel en de Draak

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Junior   Topics 0
De Parel en de Draak is een boek vol foto’s, bewegende plaatjes en persoonlijke verhalen voor iedereen die China beter wil leren kennen. Een boek vol Chinese levenskracht, over een land in beweging.
Uit een oer-nies van de Chinese draak ontstond een parel. De drakenadem die bij die nies vrijkwam, balde zich samen tot een vlammende parel. Vanaf dat moment had de draak een parel om mee te spelen. Door zijn spel met de parel kwam er beweging in hemel en aarde. Door die beweging ontstond de levenskracht met hemelse energie die door alles en iedereen in China stroomt: qi [spreek uit: tsjie].
Leer de qi van China kennen: van het onderaardse paleis van de Eerste Keizer tot het Olympisch stadion, het Vogelnest.
Leer de qi kennen van Bingbo’s familie, van Qing Qing in een paraplufabriek, van de glazenwasser Spiderman, van een zakenman, een schoolmeisje, de kungfu-ster Jackie Chan en parkourrenners.
Ontdek ook je eigen qi: zoek het Chinese teken dat bij je geboortejaar hoort, probeer het recept van drakenschubben, leer tot 10 tellen in het Chinees en doe ooggymnastiek.
Naast dit boek kun je je qi laten stromen in www.qigame.nl en in de tentoonstelling ‘de Qi van China’ in Tropenmuseum Junior in Amsterdam (tot voorjaar 2012).
+


Genre
Kind & Jeugd
Wereldorientatie, landen, volkeren (<12 jaar)
Aantal pagina’s
190
Uitgeverij
Stichting LM Publishers
Eerste editie
10 oktober 2009
Laatste editie
10 oktober 2009
ISBN
9789068327892


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De Parel en de Draak

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken