Advertentie
De Russische muur

De Russische muur

7
Gelezen 7 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 9 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 1 Top25's 1   Topics 0

De jonge Dagestaan Sjamil probeert zijn brood te verdienen als journalist in een stad aan de Kaspische Zee. Op een dag gaat het gerucht dat de Russen een muur aan het bouwen zijn om de roerige Kaukasus af te sluiten van Rusland. Dit leidt tot grote onrust. Allerlei verschillende groeperingen proberen de situatie naar hun hand te zetten, van pro-islamitische demonstranten uit Koemikië tot strijders voor een ‘verenigd Lesgistan’. De sfeer wordt steeds grimmiger. Sjamil doet intussen alsof er niets aan de hand is. Hij spreekt veel af met zijn vrienden, probeert meisjes te versieren, danst de nachten weg in de disco. Maar wanneer zijn verloofde Madina besluit voortaan gesluierd door het leven te gaan en een salafistische strijder de bergen in te volgen, kan ook Sjamil zijn ogen niet meer sluiten. De gebeurtenissen raken in een stroomversnelling wanneer de eerste doden vallen. Zijn nicht Assja probeert hem over te halen met haar naar het Westen te vluchten. De Russische muur, geschreven vol humor en taalvernuft, laat zien hoe een land als Dagestan, met zijn vele volkeren, religies en talen, functioneert en wat er kan gebeuren als ideeën en overtuigingen het leven in de greep krijgen.

‘Wat een vertelplezier, wat een verbeelding, wat een toon!’ Neue Zürcher Zeitung

Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
Laatste editie
07 maart 2017
ISBN
9789028426337 , 9789028441507
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lees verder
Recensies

Keuze van de redactie
Kamila Straatsburg Hebban Recensent

Een apocalyptisch conflict tussen heden en verleden

door: Kamila Straatsburg

Een ding is zeker, de lezer heeft met De Russische muur een bijzonder boek in handen. Het is niet een eenvoudig boek en de lezer moet bereid zijn om zich in te spannen en een tal van hindernissen te nemen. Een van de hindernissen is een verklarende woordenlijst van 16 pagina’s. Vele, in het boek in...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook