Advertentie
9200000096946192

De sprookjes van L. Frank Baum

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 1 Recensies 1
Fantasy & SF   Topics 0

De Amerikaanse auteur Lyman Frank Baum (vooral bekend van 'The Wonderful Wizard of Oz') werd geïnspireerd door Europese volksverhalen en sprookjes, zoals die van gebroeders Grimm en Hans Christian Andersen. Hij wilde hier een eigentijds Amerikaans geluid tegenover zetten. In 1901, een jaar na de publicatie van 'The Wonderful Wizard of Oz', verscheen een serie sprookjes in een vijftal grote dagbladen. Datzelfde jaar volgde hun publicatie in boekvorm als 'American Fairy Tales'. 'De Sprookjes van L. Frank Baum' is de eerste Nederlandse vertaling van tie van deze Amerikaanse sprookjes die licht ironisch van toon zijn. Zo schrikt een roze glazen hond ongewenste bezoekers af, komt een paspop tot leven, vangt een cowboy Vadertje Tijd, moet een jong koninkje trouwen met de hoogste biedster, zorgen magische bonbons voor verrassingen bij een nette familie in Boston, en stapt een gevaarlijke grizzly beer uit een prentenboek.

Genre
Fantasy & SF
Aantal pagina’s
104
Laatste editie
24 oktober 2019
ISBN
9789082878301
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Tijd voor meer L. Frank Baum.

door: jeroen-bakker 1 like
In Nederland lijkt de laatste jaren hernieuwde aandacht voor de Amerikaanse schrijver L. Frank Baum te zijn ontstaan, niet alleen zien we de nieuwe edities van ‘De Tovenaar van Oz’ als paddenstoelen uit de grond schieten, ook verschijnen verschillende verhaaltjes en sprookjes van Baum na meer...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook