Advertentie
De terugkeer van Julia Caglieri

De terugkeer van Julia Caglieri

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Feelgood   Topics 0
Het bijzondere licht in Valencia, dat alles makkelijker doet aanvoelen, maakt dat er aan het leven niet zo zwaar getild hoeft te worden.

PADUA EIND VORIGE EEUW
Voor Guiseppi Caglieri – hoofdtuinman van de beroemde Orta Botanica in Padua – is zijn dochtertje Julia met al haar dromen een ‘principessa’. Maar Guiseppi’s verbitterde moeder Marietta Caglieri dringt erop aan ‘het kind’ naar Nederland te sturen, waar ze thuishoort. Na haar vaders overlijden gaat Julia naar het bruisende Valencia, waar oom Vito en zijn muzikale echtgenote Elsbetta haar opvoeden. Daar ontdekt Julia de liefde voor stadsarchitectuur.

AMSTERDAM, ARNHEM, BIRMINGHAM, LONDEN, NEW YORK EN VALENCIA

Julia heeft haar roeping als stedenbouwkundige gevonden. Met haar Amerikaanse levenspartner Rob Stonewell runt ze een internationaal architectenbureau aan de rivier de Rijn in Arnhem. Op een dag doet de gemeentelijke stadsvernieuwing van Valencia een beroep op hun deskundigheid. De narcistisch en op geld ingestelde Rob denkt daar het zijne van, Julia het hare. Evenals de Engelse Sal Martin, die ooit furore maakte in het herontwikkelen van oude industriële gebouwen.

Romanschrijfster Lucia Douwes Dekker
Lucia Douwes Dekker-Koopmans (1957) is een van Nederlands geliefde romanschrijfsters. Een grote schare lezers houdt van haar zorgvuldig fijne schrijfstijl. Zelf heeft Lucia een voorliefde voor de Engelse schrijftradities, en in haar romans neemt ze haar lezers altijd mee ‘op reis’. Zo ook in ‘De terugkeer van Julia Caglieri’ haar – alweer – zesde roman.

‘The only successful way forward to a sustainable future, for a city, is to first understand its character and build upon it.’ Shyam Khandekar
Genre
Romantiek
Romantiek
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
NAU Uitgeverij
Laatste editie
24 juni 2020
ISBN
9789491535727 , 9789491535796
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic