Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
De vlucht uit Hitlers bunker
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 4 3 4 2 1 1 0

De vlucht uit Hitlers bunker

10

Gelezen 10 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 10 Favoriet 1 Recensies 2
Non-fictie   Topics 0
April 1945. Berlijn is omsingeld door het Russische leger. Tijdens de laatste dagen van het Derde Rijk bevindt de politieke top en de legerleiding zich diep onder de grond in de Führerbunker. Het wachten is op de aangekondigde dood van Adolf Hitler.

Pas als de Russen troepen de bunker tot op een paar honderd meter zijn genaderd pleegt Hitler zelfmoord. Een massale uittocht uit de bunker komt op gang.

Slaagt de opzet van de zo verguisde SS-voorman Himmler om met de geallieerden in contact te komen? En welke route nemen Keitel en Jodl, de beide opperbevelhebbers van de Wehrmacht? Waarom trekt veldmaarschalk Hermann Göring een geheel eigen plan? Wat overkomt Albert Speer op zijn vlucht naar Noord-Duitsland? Waarom maakte hij vreemde omwegen op zijn route naar het hoofdkwartier van admiraal Dönitz?

Ook de tot het allerlaatst overgebleven naaste medewerkers van Hitler en de stafmilitairen verlaten de bunker. Hun enige uitweg is een brug over de Spree, aan de noordkant van het centrum. Lukt het hen voor de Russen uit, door de in puin geschoten straten, ondergrondse tunnels en kelders veilig weg te komen?

De vlucht uit Hitlers bunker neemt de lezer mee door Midden- en Noord-Duitsland. Langs vliegvelden, treinstations, de hoofdkwartieren van het Russische opperbevel, vervallen nazi-villa’s en opgeblazen en volgestorte bunkers. Met talloze foto’s van Toen & Nu.
Bij de gerenomeerde Britse military-uitgever Pen & Sword verschijnt tegelijkertijd de Engelse vertaling: Escaping Hitlers Bunker.

Sjoerd J. de Boer (1972) publiceerde De Hitlermythes, de kritische editie van het propagandaboek Met Hitler in het Westen en de bundel Een cadeautje van de Füher. Hij is als auteur van www.thehitlerpages.com, gespecialiseerd in WO2 locaties.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Oorlog en vrede
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Just Publishers
Eerste editie
15 november 2021
Laatste editie
15 november 2021
ISBN
9789089754042


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De vlucht uit Hitlers bunker

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken