De vreemdelinge
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 11 4 20 3 33 2 19 1 4
Volkskrant:
NRC:

De vreemdelinge

87

Gelezen 90 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 156 Favoriet 3 Recensies 7
Literatuur & Romans Artikelen 4 Newsroom 1   Topics 0

‘Van wie heb je leren praten?’ was de eerste vraag die mensen aan Claudia Durastanti stelden wanneer ze hoorden dat haar ouders allebei doof waren. ‘In welke taal droom je?’ vroegen ze toen ze hoorden dat ze op haar zesde van Brooklyn naar het Italiaanse platteland was verhuisd.
De vreemdelinge is een unieke combinatie van autobiografie, reisverhaal, lyrische essayistiek en fictie, waarmee de zeer talentvolle auteur Claudia Durastanti haar naam vestigde in Italië. Ze beschrijft in deze roman haar eenzaamheid en haar zoektocht naar de gevolgen van klasse, seksualiteit, geestelijke gezondheid en kunst op haar bestaan. Ze keert terug naar de euforische jaren zestig waarin haar ouders elkaar ontmoetten en gaat in op haar haast dystopische bestaan in het Londen van na de brexit. De vreemdelinge is een roman over stilte – de stilte van doofheid, de stilte van een immigrant – en hoe die kan worden getransformeerd door de liefde voor taal.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
19 maart 2020
Laatste editie
06 april 2020
ISBN
9789403185705 , 9789403185903


Boekinformatie wijzigen


Recensies (7)

Keuze van de redactie

Een observerende buitenstaander in haar eigen leven

door: Miriam Vaz Dias 5 likes

Vanaf de eerste bladzijde blijft de vraag hangen: lees ik hier een roman, een autobiografie of nog iets anders? Volgens Claudia Durastanti zelf is De vreemdelinge (vertaald door Manon Smits) voor achtennegentig procent autobiografisch. Het heeft haar moeite gekost het te schrijven. Al eerder had ze...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De vreemdelinge

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken