Advertentie
De Vriendt keert terug
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 5 3 2 2 1 1 0
NRC:

De Vriendt keert terug

8

Rank 1555 Gelezen 8 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 17 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0

Op een mooie zomeravond in 1929 wordt Thora-geleerde, jurist en schrijver Jitschak Jozef de Vriendt in Jeruzalem doodgeschoten. Het is een aanslag in tijden van een uiterst gespannen politieke situatie. Vooral de Joodse internationale pers wijst al snel met de beschuldigende vinger: met de onbetrouwbare Arabieren zijn geen zaken te doen. Maar Mr Irmin, chef van de geheime dienst bij de Britse mandaathouder, heeft andere vermoedens. Komt de moordenaar uit de kringen van de zionisten, die voor een Joodse staat vechten en in de orthodoxe De Vriendt een verrader zien? Of is de dader eerder te vinden in de clan van de Arabische jongen Saoed, met wie De Vriendt volgens de geruchten een relatie had? En wat staat er in dat manuscript in De Vriendts aktetas, dat hij niemand liet zien? Als ‘vriend op afstand’ kan Irmin slechts op zijn vermoedens afgaan. Zijn speurwerk in een overweldigend mooi landschap wordt belemmerd door religieus fanatisme en de politieke machtsspelletjes van Arabieren, Joden en christenen, en iedereen verwijst naar een traditie van meer dan drieduizend jaar oud. Wie Arnold Zweigs magistrale roman nu leest, zal versteld staan hoeveel de wereld van Jitschak Jozef de Vriendt, of zijn model Jacob Israël de Haan, lijkt op het Israël en Palestina van vandaag.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
332
Uitgeverij
Cossee
Eerste editie
05 november 2020
Laatste editie
12 november 2020
ISBN
9789059369405 , 9789059369399


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Nico Hebban Recensent

Kara Ben Nemsi had het niet beter gekund

door: Nico 7 reacties 5 likes ebook

Arnold Zweig is nog geen vergeten schrijver, maar hoog in de actuele bestsellerlijsten staat hij ook niet. Toch heeft hij prachtig doorwrochte boeken geschreven waarvan sommige – deze bijvoorbeeld – een diepgaande kijk geven op belangrijke keerpunten in de geschiedenis. Uitgeverij Cossee brengt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De Vriendt keert terug

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken