Advertentie
De vrouw die een jaar in bed ging liggen

De vrouw die een jaar in bed ging liggen

99
Gelezen 118 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 49 Favoriet 2 Recensies 5
Literatuur & Romans Top25's 1   Topics 0
Op een dag dat haar neurotische tweeling het huis verlaat om te gaan studeren, giet de volmaakte huisvrouw Eva een pan tomatensoep over haar mooiste stoel en stapt in bed. Voor een halfuurtje, maar ze komt er niet meer uit.
Terwijl ze aan haar bed gekluisterd is, moet Eva dealen met een stoet excentriekelingen die door haar slaapkamer paradeert, onder wie haar overspelige echtgenoot, een briljante wetenschapper die niet weet hoe een wasmachine werkt en wiens laaste verjaardagscadeautje aan zijn vrouw een staatslot was.
De vrouw die een jaar in bed ging liggen is een geestig en ontroerend boek over wat er gebeurt als een echtgenote plotseling weigert te moederen, koken, wassen en een stappenplan voor de kerst te maken. Sue Townsend, verreweg de grappigste schrijfster van Engeland, heeft een schitterende roman geschreven die het moderne gezinsleven totaal ontkracht.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Petra C. van der Eerden
Aantal pagina’s
368
Uitgeverij
Linda.boeken
Laatste editie
15 april 2014
ISBN
9789038898742 , 9789038899152 , 9789038800400 , 9789038803807 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Esther Jansen
Rapporteer deze bijdrage

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

wat een idee!

door: inge-stamhuis-dam 2 likes
Alleen de gedachte al, een jaar in bed gaan liggen. Bijzonder boek, met een lach en een traan.

Dit zou ik wel eens willen doen, maar dan met een stapel boeken naast me

door: Caroline Kuiper 2 likes
Het tweede LINDA.boek! Op een dag dat haar neurotische tweeling het huis verlaat om te gaan studeren, giet de volmaakte huisvrouw Eva een pan tomatensoep over haar mooiste stoel en stapt in bed. Voor een halfuurtje, maar ze komt er niet meer uit.
Terwijl ze aan haar bed gekluisterd is, moet Eva...

Waar gaat dit heen?

door: Soferet 1 like
In De vrouw die een jaar in bed ging liggen gaat een vrouw, Eva, een jaar in bed liggen. Dit doet ze nadat haar kinderen het huis uit gaan om te studeren. Ze is niet ziek of ‘gek’, maar ze wil/kan gewoon niet meer opstaan. In het jaar in bed overdenkt ze haar leven en haar relaties. Ze...

Origineel, maar minder grappig dan verwacht

door: Letterfretter 1 like
Ik nam dit boek mee uit De Slegte op basis van de titel en de schrijfster Sue Townsend. Toen ik nog veel jonger was, las ik met heel veel smaak haar "Secret Diary of Adrian Mole", dus in dit boek had ik meteen ook heel veel zin. Het uitgangspunt: Eva is een moeder van een tweeling die net het huis...

Heerlijk boek

door: Shadira Monsanto 1 like
De vrouw die een jaar in bed ging liggen is een internationale bestseller van een van de grappigste schrijfsters van Engeland. ‘Een geestig en ontroerend boek over wat er gebeurt als een echtgenote plotseling weigert te moederen, koken, wassen en een stappenplan voor kerst te maken’. Zo luidt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook