Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
De vuurvrouw
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 2 3 2 2 0 1 0

De vuurvrouw

6

Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 9 Favoriet 0 Recensies 2
Thrillers & Spanning   Topics 0
Als twee overlevers elkaars pad kruisen en de obsessie groeit,
gebeuren er wel zéér bizarre dingen…

+++

Wanneer ex-lerares Maritgen besluit om een einde te maken aan haar leven vol mislukkingen, vindt ze een mooi versierd notitieboekje in een park. Het staat vol
merkwaardige levenswijsheden. Het boekje blijkt toe te behoren aan de Japanse restaurantbediende Tatsuo, die er zijn observaties over zijn ongewone leven in het westen in noteert. De vondst in het park is de start van een spannende paringsdans tussen twee extreme personages die uitmondt in een regelrechte obsessie van Tatsuo voor Maritgen. Hij raakt zo geobsedeerd door deze ‘vuurvrouw’ dat hij een aantal sleutelfiguren uit haar leven ombrengt. Zij vindt in het boekje inspiratie om haar chaotische leven weer op de rails te krijgen en stelt zich alsmaar onafhankelijker op. Dit drijft Tatsuo tot enorme wanhoop en het uitdenken van een onwaarschijnlijk plan om haar voor hem te winnen.

‘De Vuurvrouw’ is een literaire thriller met vele lagen. Intrigerend, spannend, diepzinnig, poëtisch, uniek. Dit is een boek dat je nog nooit hebt gelezen en zich het best laat samenvatten met het woordje ‘wow’!

+++

Een boek dat je bij je nekvel grijpt, je niet meer loslaat en in je hoofd kruipt.

+++

Meredith Van O is de schrijversnaam van Meredith Van Overloop (1969), die in Vlaanderen bekend werd als zangeres van Pop In Wonderland. Ze is coach, richtte haar eigen bedrijf Triangis op en schreef twee non-fictieboeken: ‘Niet perfect, toch content’ (2015) en ‘Het Overloop effect’ (2016). Met ‘De Vuurvrouw’ debuteert ze als romanschrijfster en keert ze terug naar haar creatieve wortels als verteller van verhalen.
+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Aantal pagina’s
248
Uitgeverij
Good Stuff! Books
Eerste editie
15 oktober 2021
Laatste editie
15 oktober 2021
ISBN
9789464334012 , 9789464334029


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: De vuurvrouw

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.