Advertentie
De zevende bazuin

De zevende bazuin

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Een aan lager wal geraakte journalist wil voor hij zelfmoord pleegt een visionair boek schrijven. Jaren later leest zijn zoon het boek en opent vervolgens een pretpark des doods. Inmiddels is de mensheid besmet met een geheimzinnig virus dat door engelen is verspreid. De engelen zijn gestuurd door God en Satan met als doel de aarde en de mensheid te redden van de ondergang.
'G. handelde sinds kort in mensen en in de dood. Zelf zei hij over zijn zaken dat hij een leverancier is van zielenrust. Hoe dan ook, hoewel de samenleving al aardig op weg was om te verrobotiseren bleven er nog altijd mensen geboren worden en het was de medici en wetenschappers nog niet gelukt de mens onsterfelijk te maken, dus zat er altijd genoeg handel in de dood.'
Maarten van Leeuwen (Den Haag, 1965) maakte na een carrière als journalist zijn debuut met de pseudo-autobiografische roman Chrancholon. In 2018 verscheen Witte lelies, een indringend Italiaans familiedrama over het kwade in de mens en de kwetsbaarheid van het goede. De satirische roman De zevende bazuin vormt het slotstuk van een drieluik waarin de auteur dweept met zelfmoord.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
158
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
27 maart 2019
ISBN
9789402189032
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic