Advertentie

DealersDochter

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
‘De logeerkamer was leeg. Koffer en paarse rugzak weg. Aqua had de baan aanvaard en was verplicht meteen naar huis terug te vliegen. Zij was voorbereid. Buiten was de schemering overgegaan in duisternis. Ze schoof de glazen helften van het raam uiteen om het land van haar moeder binnen te laten. Berooid en beweeglijk en zwoel en zoet.’ DealersDochter is de nieuwste roman van Astrid H. Roemer, een van de meest poëtische en eigenzinnige schrijvers die het Nederlands taalgebied kent. Een misdrijf wordt veroorzaakt door twee ambitieuze vaders. Een moord om af te rekenen met een informant. In DealersDochter is troost meer iets wat je onverwacht vindt dan de vertrouwde aanwezigheid van personen die daadwerkelijk van je houden. En een geboorteland blijkt niet meer te zijn dan een grondgebied dat zich nooit laat kennen. Net als bloedverwantschap.

ASTRID H. ROEMER (Paramaribo, 1947) brak in Nederland door met Over de gekte van een vrouw, een experimentele roman over de complexiteit van het vrouw-zijn. In de jaren negentig schreef zij drie dekolonalisatieromans. Zij wordt zowel in Suriname als in Nederland geprezen om haar scherpzinnige interventies in het publieke debat en haar eigenzinnigheid in haar inmiddels uitgebreide oeuvre van poëzie, proza en theaterteksten. In 2016 werd haar de P.C. Hooft-prijs toegekend.

Over Gebroken Wit
‘Het is opvallend hoe verfijnd Roemers gebruik van de monologue intérieur is geworden. Als een Caribische Virginia Woolf springt ze tussen de innerlijke levens van haar personages, die voelen, denken en geilen.’
DE VOLKSKRANT ****
‘Pulserend proza van Caribische Couperus, Astrid Roemer.’
TROUW
‘Gebroken Wit is prachtig van sfeer, je voelt de warmte, geuren en kleuren van Suriname. Roemer stipt belangrijke maatschappelijke thema’s aan, zoals het koloniale verleden, en er is veel aandacht voor de vele vrouwelijke personages.’
OPZIJ
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
30 september 2021
Laatste editie
30 september 2021
ISBN
9789044641769


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: DealersDochter

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.