Advertentie

Der Baron Bagge / Mona Lisa

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Op een receptie in Wenen ergens in de jaren dertig van de twintigste eeuw ontstaat een geschil tussen baron Bagge en een jongeman die hem beschuldigt van betrokkenheid bij de zelfmoord van zijn zus. Het conflict wordt in der minne geschikt, maar Bagge voelt zich genoodzaakt opheldering te verschaffen en begint een geschiedenis te verhalen die de luisteraars en de lezers gespannen en zeer geboeid houdt.
In een magische en onnavolgbaar elegant en vloeiend geschreven novelle voert Lernet-Holenia de lezer mee naar de dagen van het Habsburgse rijk, een onverklaarbaar voorval dat veler levens schampt…

Der Baron Bagge (1936) geldt als een meesterwerk dat de vergelijking met werk van Rilke, Roth en Zweig glansrijk doorstaat; een mening die onder meer door Jorge Luis Borges en Marcel Reich-Ranicki werd gedeeld.

De novelle Mona Lisa behandelt een steeds terugkerend thema in Lernet-Holenia’s oeuvre: de liefde voor een ideale vrouw, de gedroomde levensgezellin, des te begeerlijker omdat ze helaas dood en dus onbereikbaar is.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgeverij
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
Eerste editie
15 juli 2021
Laatste editie
15 juli 2021
ISBN
9789028212404


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Der Baron Bagge / Mona Lisa

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.