Advertentie

Dit is mijn moeder

325

Rank 2952 Gelezen 350 Aan het lezen 8 Wil ik lezen 200 Favoriet 7 Recensies 10
Literatuur & Romans Artikelen 3 Lijsten 1 Spots 3   Topics 0

In deze verhalenbundel schetst Tommy Wieringa een levendig portret van zijn moeder, die in 2015 overleed. Toen Wieringa twaalf jaar oud was, vertrok zij plotseling uit zijn bestaan voor een avontuurlijker leven elders. De relatie tussen moeder en zoon bleef intact, maar werd getekend door conflicten. Het laatste grote twistpunt was de alternatieve behandelwijze van haar borstkanker, de ziekte die haar uiteindelijk fataal zou worden. In persoonlijke, tragikomische verhalen onderzoekt Wieringa de gecompliceerde verhouding tussen moeder en zoon. En passant beschrijft hij de vele paradijsvogels in zijn moeders hofhouding, onder wie een handvol natuurgenezers, een Nubische echtgenoot en een boeddhistische lama.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
188
Uitgeverij
Tommy Wieringa
Eerste editie
29 januari 2019
Laatste editie
29 januari 2019
ISBN
9789082883008 , 9789082883015
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (10)

Keuze van de redactie
Geertje Otten Hebban Recensent

Nu mag ze echt zijn

door: Geertje Otten 2 likes

In 2015 overleed Lia Wiersema: eigenzinnig, excentriek, wispelturig, egoïstisch én de moeder van Tommy Wieringa. In Dit is mijn moeder vertelt hij verhalen over zijn moeder en schildert hij hun relatie voor en na haar overlijden.   De titel van het boek stemt tot nadenken. Immers: Lia Wiersema is...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Dit is mijn moeder

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken