Advertentie

Dochter van Frankrijk

38

Gelezen 41 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 83 Favoriet 2 Recensies 4
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 9   Topics 0

2015. Sinds haar dochter vier jaar geleden is weggelopen, leeft fotografe Kurtiz Ross in een zelfgekozen isolement, met als enige gezelschap haar camera. Ze geeft zichzelf de schuld van Lizzies verdwijning en heeft de hoop opgegeven. Totdat er een bericht komt: Lizzie is in Parijs.

1947. De Engelse Charlie leidt na de oorlog in Parijs een eenzaam bestaan. Terugkeren is geen optie, hij is bang om opgepakt te worden als deserteur. Dan ontmoet hij de jonge Marguerite, die vastbesloten is om het te gaan maken als actrice. Samen vertrekt het stel naar Zuid-Frankrijk, waar Marguerite hoopt op een auditie in Cannes.

2015. Tot haar verbijstering belandt Kurtiz in Parijs in een ongekende situatie van chaos en paniek. Te midden hiervan biedt een onbekende dame Kurtiz hulp. Geen van beiden kan voorspellen wat de nacht hun zal brengen. Maar de vriendschap van de oude vrouw, en haar verhaal over haar liefde en verlies in de naoorlogse Provence, zorgen voor een sprankje hoop - en voor een onverwachte band, een nieuw begin.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
416
Uitgeverij
Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Eerste editie
24 april 2018
Laatste editie
24 april 2018
ISBN
9789400509603 , 9789044976878 , 9789046171752
Boekinformatie wijzigen

Advertentie

Recensies (4)

Keuze van de redactie
Helma Koot Hebban Recensent

Boeiende roman in het decor van de aanslagen in Parijs

door: Helma Koot 1 reactie 1 like

In de historische roman Dochter van Frankrijk plaatst de Britse schrijfster Carol Drinkwater haar hoofdpersoon Kurtiz Ross in Parijs tijdens en na de wereldschokkende terroristische aanslagen in 2015. Ze verweeft deze gebeurtenissen op een geloofwaardige manier in het leven van Kurtiz, die vier...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Dochter van Frankrijk

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.