Doggerland
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 20 3 11 2 2 1 1
NRC:

Doggerland

38

Gelezen 38 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 41 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 2   Topics 0

Op de Noordzee, ver weg van wat er over is van de kustlijn, strekt een windmolenpark zich uit tot aan de horizon. De jongen en de oude man, van wie de leeftijd niet valt in te schatten, zijn belast met het onderhoud, terwijl de eeuwige golven merkwaardige ladingen rommel door de watervelden met turbines sleuren. Het vasteland is slechts een herinnering, evenals de vader van de jongen, die door De Firma naar het oneindige windmolenpark is gestuurd om zijn vaders plaats in te nemen na diens verdwijning. Vragen over het hoe en waarom worden door de oude man niet beantwoord. De oude man vist naar verloren gegane dingen, de jongen zoekt naar ?inters bewijs over de waarheid rondom het lot van zijn vader. Langzaam rijpt bij hem een ontsnappingsplan. Een hypnotiserend, weemoedig verhaal over eenzaamheid en hoop, natuur en overleven.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
264
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
04 april 2019
Laatste editie
04 april 2019
ISBN
9789025453343 , 9789025453350
Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

De schoonheid van een wereld in verval

door: Marvin O. 2 likes

Tot circa achtduizend jaar geleden, toen de zeespiegel veel lager stond, was Groot-Brittannië niet door de Noordzee van het Europese vasteland gescheiden, maar vormde het één landmassa ermee. Het tussenliggende deel dat nu water is, heet Doggerland. Over de exacte grootte is men het oneens, maar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Doggerland

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.