Advertentie
Drieka

Drieka

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Kees Andriessen (1955, Duivendrecht) verbaast zich over wat voetbal in het algemeen, en het lokale voetbal in het bijzonder, bij mensen teweeg brengt. Hij schrijft er tussen 2003 en 2009 meer dan honderd columns over in Duultrappen, het clubblad van SV Nieuwkoop.

Het zijn herkenbare, puntige en leesbare verhaaltjes. Mild kritisch, beeldend en inspirerend. Hij wil zijn lezers aanzetten tot nadenken. Dwingt ze om in de spiegel te kijken. Minder naar anderen te wijzen. Zelf de handschoen op te pakken. Bijvoorbeeld als vrijwilliger van je favoriete voetbalcluppie. Maar ook waardering op te brengen voor de mensen die de club runnen. De kurk waarop het verenigingsleven drijft. In al zijn voor- en tegenspoed.

Hij is betrokken als vrijwilliger, maar houdt afstand. Observeert, registreert en interpreteert. En schrijft het op. Direct en confronterend. Maar ook relativerend en met een vette knipoog. Put uit zijn eigen ervaring als voetballer, volleyballer en schaatser. Stelt vragen en schrijft zinnige dingen. Zuigt ook onzin uit zijn duim. Heeft geen pretentie, maar laat het oordeel aan de lezer, de onbevangen voetballiefhebber uit dorp of stad.

Een feest der herkenning voor velen.
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Sportverhalen
Aantal pagina’s
249
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
30 oktober 2015
ISBN
9789402140088
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic