9789059369665
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 8 4 31 3 31 2 2 1 0

Duet

72

Gelezen 73 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 115 Favoriet 2 Recensies 26
Literatuur & Romans Artikelen 4 Newsroom 5 Lijsten 2 Spots 3   Topics 0   Leesclub
Hij is een onstuimige violist uit Boston, zij is een Nederlandse onderzoeker aan het Centrum voor Joodse Geschiedenis in Manhattan. Samen beginnen ze aan een nieuw avontuur. Ilse vaart met haar partner in een oude woonboot met de naam Duet op de Hudson, met als eindbestemming de haven van New York. En ze is zwanger van hun kind. Ze zou op een roze wolk moeten zitten, maar overgeleverd aan de wetten van het water en de realiteit van de gammele woonboot met haar bevroren leidingen, blijkt de werkelijkheid grimmiger. Ilses partner raakt steeds meer geobsedeerd door extreemrechtse samenzweringstheorieën die rondgaan op het internet en in de media. Met het groeien van haar buik groeit bij hem ook zijn angst voor een duistere wereldheerschappij, en ontstaat er in die kleine boot een onoverbrugbare kloof.

Hoe kan iemand zich staande houden en een kind opvoeden in een wereld die steeds gewelddadiger en onzekerder lijkt te worden? Wat doe je als die buitenwereld je huis binnenkomt en zijn intrek neemt in de persoon van wie je houdt?

Op een wervelende, poëtische manier vertelt Lazaroms het verhaal van een zwangerschap, een relatie, een geboorte. Om vat te krijgen op de situatie en haar eigen innerlijke demonen zoekt ze haar toevlucht in de werken van auteurs als Valeria Luiselli en Carmen Maria Machado. Als een levenslijn wanneer de situatie op het water onhoudbaar wordt. Als een vlot dat haar uiteindelijk uit de woonboot Duet haalt, weg van New York en de Verenigde Staten, en weg van haar partner, naar de geheel nieuwe realiteit van eenouderschap.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Uitgeverij Cossee
Eerste editie
20 augustus 2021
Laatste editie
09 september 2021
ISBN
9789059369672 , 9789059369665


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (26)

Keuze van de redactie
Angèle van Baalen Hebban Recensent

Wat als een van de twee stemmen niet zuiver is?

door: Angèle van Baalen 6 reacties 3 likes ebook

Ilse Josepha Lazaroms (Gouda, 1979), wetenschapper en schrijver, bewijst met Duet, dat zij een talentvol schrijver is.

Zij, Ilse, is een denker. Hij, A, een doener. Zij bewaakt haar persoonlijke ruimte, hij is ongevoelig voor grenzen en luidruchtig opgeruimd; zij doet wetenschappelijk onderzoek, hij...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Duet

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken