Advertentie

Ebola, het killervirus

26

Gelezen 33 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 8 Favoriet 2 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 1   Topics 0

Het boek is angstaanjagende 'faction'. Preston schreef een zeer overtuigend en op diepgaand onderzoek gebaseerd boek dat leest als een angsaanjagende thriller. De verwoestende werking van het virus in een lichaam wordt tot in alle gruwelijke details beschreven: er treedt bij het slachtoffer een afschuwelijke biologische meltdown op, waarbij het bloed binnen korte tijd als het ware explodeert uit alle lichaamsopeningen. Preston neemt je mee op een lugubere reis die eind jaren zeventig begint bij patient zero in het donkere hart van Afrika. Ebola, het killervirus beschrijft de heroïsche pogingen van een militair virologenteam om het virus te identificeren en de verspreiding ervan tegen te gaan. Hun dramatische verhaal is verweven met het verhaal over de oorsprong van het virus, door sommigen gezien als de wraak van het tropisch regenwoud.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
L.J. Veen
Uitgeverij
Xander Uitgevers B.V.
Eerste editie
04 oktober 2016
Laatste editie
20 oktober 2014
ISBN
9789401603058 , 9789401603225
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (3)

Keuze van de redactie

Heftig, Bloederig, Confronterend

door: Christine Bols 1 like

Dan komt er een geluid alsof een beddenlaken doormidden gescheurd wordt, het geluid van zijn darmen die bij de sluitspier opengaan zodat het bloed, vermengd met darmweefsel, naar buiten barst. Zijn darmen zijn kapot. Het darmslijmvlies is losgekomen en wordt met gigantische hoeveelheden bloed naar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Ebola, het killervirus

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.