Advertentie
Een halve man

Een halve man

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
Ogenschijnlijk heeft de Zwolse advocaat Arend Terpstra zijn leven goed op orde. Maar dan raakt hij, onverwacht en onvermijdelijk, alles wat hij zo zorgvuldig heeft opgebouwd kwijt: zijn werk, de vrouw die hij adoreert en zijn huis. Langs een weg van seks, drugs en rock-'n-roll gaat hij op zoek naar vrijheid en liefde voor zichzelf. Met hulp van een wijze vriend krijgt hij inzicht in zijn patronen en leert hij van zichzelf te houden. Daarbij komt hij tot de ontdekking dat zijn leven op drijfzand was gebaseerd omdat hij vooral zocht naar dingen die buiten hem lagen.
Het verhaal geeft een portret van een man die door groot lijden gaat, maar bereid is om steeds te kijken naar zijn eigen aandeel in wat hem overkomt. Op zoek naar God maakt hij kennis met onder andere tantra, sjamanistische rituelen, bewustzijnsverruimende medicijnen, meditatie en non-dualiteit.
De roman beschrijft een werdegang met klassieke thema's: de balans tussen overgave en verantwoordelijkheid nemen, overvloed en tekort, liefde en angst, trouw en verraad, schaamte, vriendschap en vervulling. Een boek voor iedereen met een vaag onbehagen over de kwaliteit van een leven dat vooral materieel is en gericht op meer in plaats van beter.
Erik van Zadelhof (Den Haag, 1958) heeft met dit debuut een origineel boek geschreven, dat voortdurend
Genre
Literatuur & Romans
Esoterische en spirituele roman
Aantal pagina’s
271
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
Laatste editie
08 april 2020
ISBN
9789463652131
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Gewaagd debuut

door: Sandra Hutchison 3 likes
Arend Terpstra is een succesvolle advocaat. Maar door zijn eigen initiatief raakt hij zijn goedbetaalde baan kwijt. Wanneer dan ook nog zijn vrouw hem na vele mooie jaren samen wil verlaten, dreigt zijn vertrouwde wereldje als een kaartenhuis in te storten. Gelukkig heeft hij nog enkele goede...

Een halve man: veelbelovend debuut

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
Voor Arend Terpstra is in Een halve man, de hoofdrol weggelegd. Arend is advocaat in Zwolle en heeft zijn leven op orde. Tot de kansen zich keren. Arend raakt zijn werk en zijn huis kwijt en zijn huwelijk loopt op de klippen. Hij zoekt steunt bij zijn vrienden en hij gaat op zoek naar vrijheid en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook