Advertentie
Een mens kan zichzelf troosten

Een mens kan zichzelf troosten

1
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Kim A Thjang wordt in 1921 op het eiland Bangka in Nederlands-Indië op haar 15e uitgehuwelijkt. Ze krijgt twee kinderen, maar wordt zo zwaar mishandeld dat ze moet vluchten met achterlating van haar kinderen. Na omzwervingen schiet haar vader haar van het erf.Later trouwt ze een Hollander. Van hem moet ze zwijgen over haar voorkinderen. Hoe gaat het haar lukken nog meer tegenslag te overleven? En wat gebeurt er als vijf decennia later de voorkinderen zich melden? Dit is het verhaal van een sterke vrouw die haar tijd ver vooruit
was. In de jaren twintig, veertig en vijftig zorgde ze al voor haar eigen inkomen. Met haar doorzettingsvermogen en veerkracht is zij een bron van inspiratie.

‘Een indrukwekkende familiegeschiedenis: ik kreeg diepe bewondering voor de veerkrachtige Kim in deze ode van een kleindochter aan haar markante grootmoeder.’ Olga Majeau, Een schitterend isolement.

Puck Bossert (Bussum, 1959) heeft een lange loopbaan in Communicatie en Human Resources. Momenteel heeft zij haar eigen onderneming en werkt zij voor diverse opdrachtgevers. Ze is getrouwd en heeft twee zonen. Deze debuutroman beschrijft het bijzondere leven van haar Chinees-Indische oma. Vanaf haar puberteit, toen het geheim van haar oma duidelijk werd, heeft zij dit boek willen schrijven. Pas nadat haar moeder (Inge) in 2019 overleed, pakte ze de pen op.
Genre
Literaire non-fictie
Waargebeurde verhalen
Aantal pagina’s
334
Uitgeverij
Donkigotte, Uitgeverij
Laatste editie
26 augustus 2020
ISBN
9789090330136
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic