Advertentie

Een naderend begin van iets nieuws

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Een kamer in een statig huis aan een kade in een provinciestadje is het epicentrum van het leven van een achttienjarige. Hij mag er zonder betaling wonen, maar moet als tegenprestatie voor zijn huisbaas elke maand de huur ophalen op tal van adressen, verspreid door de stad. In heldere bewoordingen ontvouwt zich een verhaal waarin niets lijkt te zijn zoals het zich voordoet. De lezer maakt kennis met een stoet aan raadselachtige figuren als de Sorbische huisjesmelker Dzinballe, de klassieke schoonheid Annie Bedeaux, het ongrijpbare meisje Tanja, wannabe filmproducent Stanley Migchelbrink en niet in de laatste plaats de overige kamerbewoners. En dan is er nog een koffertje met naaktfoto’s van een zekere ROA.

Een naderend begin van iets nieuws is het romandebuut van Hans Heesen.

Het leven als legpuzzel met een aantal ontbrekende stukken, dan wel een doolhof zonder uitgang. Met Een naderend begin van iets nieuws heeft Hans Heesen een gave literaire roman geschreven.
L.H. Wiener

Een naderend begin van iets nieuws is zo’n boek dat er gewoon hoort te zijn. De personages lijken elkaar tot leven te brengen en over alles heen ligt zo’n heerlijke tristesse. Erg mooi.
Spinvis
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
120
Uitgeverij
IJzer
Eerste editie
30 april 2021
Laatste editie
30 april 2021
ISBN
9789086842285


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Een naderend begin van iets nieuws

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken