Advertentie

Een nieuw begin

110

Rank 1523 Gelezen 118 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 260 Favoriet 11 Recensies 6
Feelgood Lijsten 2 Spots 5   Topics 0

Engeland, 1939. Als de oorlog uitbreekt worden duizenden Londense kinderen op het platteland in veiligheid gebracht. De 16-jarige Sally en haar kleine broertje Ernie, die na zijn herstel van polio niet goed meer kan lopen, komen terecht in Cliffehaven, een kustplaatsje in het zuiden. Daar aangekomen wil niemand hen in huis nemen en dreigen ze van elkaar gescheiden te worden, of erger nog, teruggestuurd naar Londen. Tot de moederlijke Peggy Reilly hen onder haar hoede neemt. Sally en Ernie krijgen een kamer in haar pension en worden liefdevol opgenomen in Peggy’s chaotische gezin.
Na alle ontberingen van hun jeugd in Londen, met een moeder die aan de drank is en een vader die nooit thuis is, is Beach View House een oase van rust. Sally vindt een baan om Ernie’s medicijnen te kunnen betalen en alles lijkt beter te gaan. Maar dan komt hun moeder hen achterna gereisd en wordt hun fragiele nieuwe leven ruw verstoord…
De meeslepende roman ‘Een nieuw begin’ is het eerste boek in de serie Een veilige haven, waarin Ellie Dean haar lezers meeneemt naar de Tweede Wereldoorlog, en een klein pension aan de kust dat moedig standhoudt in een donkere en onzekere tijd. Voor de lezers van Diney Costeloe’s ‘De verloren kinderen’ en ‘Het meisje zonder naam’.

+


Genre
Feelgood
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Yolande Ligterink
Aantal pagina’s
345
Uitgeverij
De Fontein Romans & Spanning
Eerste editie
08 december 2020
Laatste editie
08 december 2020
ISBN
9789026151590 , 9789026151583


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door VM van Erp - van Dijk
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (6)

Keuze van de redactie
Sanne de Graaf Hebban Recensent

Tijdloze thema's in een historisch jasje

door: Sanne de Graaf 2 likes

In Een nieuw begin reist de 16-jarige Sally samen met haar broertje Ernie vanuit Londen naar het kustplaatsje Cliffehaven. Vanwege bombardementen is het in de Engelse hoofdstad niet veilig en veel kinderen worden geëvacueerd. Ernie, die door polio minder mobiel is, kan niet alleen reizen. Hun...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Een nieuw begin

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken