Een onberispelijke man
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 162 4 292 3 135 2 30 1 6
Volkskrant:
Humo:

Een onberispelijke man

625

Gelezen 792 Aan het lezen 17 Wil ik lezen 249 Favoriet 53 Recensies 12
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 4 Spots 5 Hebban 1000 388   Topics 0

Alles aan Edward Feathers is vlekkeloos - zijn garderobe, zijn manieren, zijn naam en faam als topadvocaat met een glansrijke carrière in Hongkong. Door en door een gentleman, die zijn bijnaam Old Filth - Failed In London, Try Hongkong - geen eer aandoet. Maar zijn onberispelijkheid is bedrieglijk en misleidt vaak ook hemzelf. Na de dood van zijn geliefde Betty, zijn echtgenote, lijkt hij onverstoorbaar en koestert hij zijn herinneringen aan haar. Maar met de herinneringen komen ook de twijfels. Waarom heeft zij zijn collega en tegenpool Terence Veneering altijd verdedigd, of tenminste nooit een kwaad woord over hem gesproken?

Wat in hun huwelijk was respect, wat genegenheid en wat onvoorwaardelijke liefde? Wat hebben zij voor elkaar verborgen willen houden? Edward heeft moeite het beeld van Betty helder te krijgen.

Op een koude Engelse winterdag sluit hij zichzelf per ongeluk buiten en staat in zijn sloffen op het besneeuwde tuinpad. Noodgedwongen belt hij aan bij de nieuwe buurman: Veneering. Iemand die, voelt Edward, meer van Betty weet dan goed is voor zijn zielenrust en liefdevolle herinneringen.

Met groot stilistisch meesterschap ontvouwt Jane Gardam een bewogen leven in tijden van het ondergaande British Empire. Haar roman over Edward Feathers, een meester in het verbergen van zijn teleurstellingen, obsessies en tekortkomingen, illustreert wat zo belangrijk is in ons leven: empathie en integriteit.

Met Een onberispelijke man valt een grote auteur te ontdekken, een meester van de lichte toon en de zinderende sfeer, van de grote Gesellschaftsroman in tijden van diepgaande veranderingen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Serie
Old Filth (1)
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Cossee, Uitgeverij
Eerste editie
01 maart 2017
Laatste editie
20 maart 2017
ISBN
9789059367159 , 9789059367067 , 9789464520545


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Stefan
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (12)

Keuze van de redactie
Sigried Hebban Recensent

Een ontroerend portret over ontheemding

door: Sigried 2 reacties 5 likes

De Britse auteur Jane Gardam (1928) bewijst dat kwaliteit uiteindelijk altijd bovendrijft. Ze debuteert op haar 43e met een kinderboek, waarna ze zich opwerkt tot een van de toonaangevende auteurs in Engeland. In het buitenland blijft ze echter vrij onbekend. Tot ze in 2004 Old Filth (Een...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Een onberispelijke man

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken