Advertentie

Eerherstel van de liefde

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Eerherstel van de liefde gaat over de mens-mens-liefde. Volgens prof. Ter Horst is er behoefte aan een soort moderne Ars Amandi, omdat in onze geïndividualiseerde samenleving allerlei oude vormen van liefdevolle omgang onbruikbaar zijn geworden en nieuwe maar moeizaam worden ontdekt. De liefde is gedevalueerd en eerherstel is noodzakelijk.

Bij het schrijven gebruikte de auteur 'de vlucht van de ekster' -werkwijze: zoveel afstand nemen als nodig is om het terrein goed te kunnen overzien en dan regelmatig naar de grond duiken voor alledaagse, ook persoonlijke voorvallen. Daar werd het een boek voor een wijde lezerskring.

Bovendien is het een heel actueel boek omdat het inzichtelijk maakt dat de liefde staat of valt met diepgang en beleving en dat veel mannen die mogelijkheden hebben door een eenzijdig technische instelling van hun bewustzijn. 'Ze kunnen niet bij hun hart komen.' Het boek rekent af met de onjuiste opvattingen dat liefde offers vraagt, dat geliefden elkaar kunnen bezitten en dat ze hun individualiteit moeten inleveren. Het tegendeel is waar! `De liefde onthult de ware aard van mensen (en van dieren, planten en dingen) en laat hen tot hun Recht komen.' Gelijkwaardigheid en wederzijdsheid zijn twee kernwoorden. Het één na laatste hoofdstuk brengt de lezer weer heel dicht bij het alledaagse leven: het behandelt 'Grondvormen van liefdevolle omgang'. Eerherstel van de liefde is een optimistisch boek geworden. Ter Horst ziet individualisering als mogelijke winst voor de 'Voor mensen die in onze tijd oprecht willen liefhebben, ziet de toekomst er stralender uit dan ooit.'
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
218
Uitgeverij
VBK Media
Eerste editie
01 januari 1992
ISBN
9789024266623


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Eerherstel van de liefde

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken