Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Einde verhaal / End of Story
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 4 3 3 2 1 1 0
Volkskrant:
NRC:

Einde verhaal / End of Story

8

Gelezen 8 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1 Newsroom 1   Topics 0

Twee talen, twee verhalen, één intrige

Literair vertaler in ruste Johan Butler wil zijn memoires schrijven, met zijn tweetalige achtergrond als rode draad. Als zoon van een Canadese soldaat en een Nederlandse onderwijzeres is hij in Canada geboren en getogen en pas op latere leeftijd naar Nederland verhuisd. Van jongs af aan heeft Johan het gevoel gehad twee verschillende persoonlijkheden in zich te bergen, een Engelstalige en een Nederlandstalige. Die heeft hij met elkaar weten te verzoenen door vertaler te worden. Maar juist nu hij zelf wil gaan schrijven wordt hij door een Nederlandse uitgever benaderd om de controversiële nieuwe roman van bestsellerauteur Toby Quinn te vertalen, waarin God wordt voorgesteld als verliezend kandidaat in een talentenjacht. Quinn haalt er zich de woede van christelijke groeperingen mee op de hals. Wanneer Johan de opdracht aanneemt, lijken de plannen voor zijn memoires van de baan, totdat zijn Engelstalige alter ego in opstand komt en als een bezetene begint te schrijven. Ondertussen beginnen diverse partijen die Quinns boek naar Europa willen halen dreigmails te ontvangen. Ook Johan is potentieel doelwit.

End of Story/Einde verhaal is een listig gecomponeerde roman die als twee op zichzelf staande verhalen gelezen kan worden, het ene in het Nederlands, het andere in het Engels, maar tezamen vormen ze een groter geheel.

Philibert Schogt (1960) groeide op in de VS en Canada en woont nu in Amsterdam. Hij debuteerde in 1998 bij De Arbeiderspers met De wilde getallen, dat ook internationaal een succes werd. Nadien verschenen Daalder (2002), De vrouw van de filosoof (2005) en Beste reiziger (2009). End of Story/Einde verhaal is zijn vijfde roman.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
De Arbeiderspers
Eerste editie
09 juni 2015
Laatste editie
10 juni 2015
ISBN
9789029539036 , 9789029539043


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Einde verhaal / End of Story

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.