Eland
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 31 4 70 3 22 2 1 1 0
AD:

Eland

124

Rank 1595 Gelezen 133 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 164 Favoriet 17 Recensies 27
Literatuur & Romans Artikelen 10 Newsroom 1 Lijsten 5 Spots 9   Topics 0   Leesclub

Wanneer Daniel Meskes een jaar oud is, drinkt hij giftige fotoinkt uit de donkere kamer van zijn vader. Hij overleeft het ternauwernood, omdat de dienstdoende arts besluit om de kleine Daniel te opereren met zijn ene hand en te reanimeren met zijn andere. Daniels moeder voelt zich schuldig en blijft hem tot zijn vierde jaar borstvoeding geven omdat ze denkt dat hij het extra hard nodig heeft en ondertussen zit Daniel dagenlang op het dak van de lokale bibliotheek. Vanaf dat dak bekijkt hij het dorp, de mensen, zijn ouders, zijn broertje en luistert naar alles wat ze zeggen: de leugens, het geroddel. Wanneer hij op een dag zijn vader met een geheimzinnige envelop ziet wapperen waarop zijn moeder zo hard moet huilen dat ze er bijna in blijft, besluit Daniel alleen nog maar de waarheid te spreken, want daarmee kun je tenminste niets kapotmaken. Maar hoe houd je dat vol? En wat is de waarheid precies?

Eland is een ontroerende bildungsroman over waarheid, liefde en identiteit. Met komische scènes en kleurrijke personages schept Lykele Muus de verrassende en herkenbare wereld van Daniel Meskes; een wereld die je niet gemakkelijk weglegt.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
496
Uitgeverij
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar
Eerste editie
20 januari 2015
Laatste editie
17 november 2015
ISBN
9789038899305 , 9789038899572
Boekinformatie wijzigen


Recensies (27)

Keuze van de redactie

Waarheid versus leugens

door: Mads Bruynesteyn 2 likes

“Koning van de dieren in een gebied waar het te koud is voor de leeuwen,” aldus jeugdvriend Rens over Daniel Meskes, de hoofdpersoon in Eland, de eerste roman van Lykele Muus (1987). Muus is voornamelijk werkzaam in het theater, waar hij voorstellingen schrijft, maar ook zelf acteert. Eland werd...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Eland

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.