Advertentie
Er was eens een rivier

Er was eens een rivier

1
Rank 728 Gelezen 1 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 32 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0
Op een stormachtige avond in het Victoriaanse Engeland, in een oude herberg aan de Theems, vertellen de vaste klanten elkaar verhalen om de tijd te doden wanneer de deur openzwaait en er een gewonde vreemdeling op de drempel staat. In zijn armen houdt hij het levenloze lichaam van een klein kind.
Uren later beweegt het meisje, ze ademt diep in, en keert terug naar de levenden. Een wonder? Tovenarij? Of kan de wetenschap een verklaring bieden? Voor het mysterie opgehelderd kan worden, verspreiden de verhalen zich door de herberg en langs de rivier, door iedere verteller en luisteraar opnieuw vormgegeven. Een van de verhalen gaat over de oude veerman die verschijnt aan iedereen die op de rivier in de problemen komt. Maar is iets ooit zomaar een verhaal in herberg De Zwaan?

Er was eens een rivier is een schitterende roman over het vertellen van verhalen, vol spanning, romantiek en folklore, waarin wetenschap, magie en mythe samenkomen.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Miebeth van Horn
Aantal pagina’s
432
Uitgeverij
Uitgeverij Orlando
Laatste editie
17 juni 2019
ISBN
9789493081093 , 9789493081109
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Anne-Claire Verham
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99 Bestel het e-book € 14,99
E-book prijsvergelijker

Hebban recensie

    Anne-Claire Verham Hebban Recensent

Een rivier vol Victoriaanse verhalen

door Anne-Claire Verham op 11-08-2019

Er was eens een rivier die de Theems heette. Hij stroomde niet alleen door zijn bedding, maar ook door de hoofden en harten van de mensen die op zijn oevers woonden en liet daar menig verhaal achter. Zo geschiedde ook aan de bovenloop van de rivier, het stuk tussen zijn bron in Trewsbury Mead en de stad Oxford. In het hart van de Victoriaanse tijd, de jaren ’80 van de 19de eeuw, doken veel van...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook