Advertentie
Er was eens iets anders

Er was eens iets anders

11
Rank 194 Gelezen 13 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 158 Favoriet 2 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 1 Spots 2 Top25's 1   Topics 0
‘Een zalige leeservaring.’ – Marion Pauw

Er was eens iets anders van Danielle Teller is een even heerlijke als intelligente hervertelling van Assepoester, met een nieuwe rol voor de ‘boze’ stiefmoeder. Dit ontroerende verhaal nuanceert en verrijkt thema’s als goed en kwaad in de bekende klassieke sprookjes.

Als er in het land geruchten de ronde doen over de wrede opvoeding van de nieuwe prinses Assepoester, besluit haar stiefmoeder Agnes het ware verhaal te vertellen. De tienjarige Agnes wordt door haar arme boerenfamilie weggestuurd om bij een wasserij te gaan werken. Na enkele jaren ontvlucht ze haar tirannieke bazin, raakt onderweg zwanger en weet uiteindelijk als alleenstaande moeder een bestaan op te bouwen. Maar door een ongelukkige gebeurtenis keert ze terug naar het landhuis met de wasserij, waar ze het kindermeisje van Assepoester wordt. Agnes worstelt met haar liefde voor dit meisje dat haar stiefdochter wordt en uiteindelijk de gevierde prinses die de onbereikbare fantasieën van velen belichaamt. Het verhaal over hun relatie laat zien dat niets is wat het lijkt, en dat liefde vele gedaanten kan aannemen.

Danielle Teller groeide op in Canada maar vertrok voor haar studie geneeskunde naar de Verenigde Staten. In 2014 nam ze ontslag van de universiteit waar ze lesgaf om haar lang gekoesterde droom waar te maken: het schrijven van een roman. Ze woont met haar man en vier kinderen in Californië.
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Laatste editie
09 juli 2019
ISBN
9789026346460 , 9789026346477
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker

Artikelen over Er was eens iets anders

  Meer artikelen

Door lezers

Feelgood Club / Boeken waar wij naar uitkijken in juli
04 juli 2019 16 reacties
Feelgood Club / Nieuw in juli!
01 juli 2019 51 reacties
  Meer artikelen

Hebban recensie

    Marvin O. Hebban Recensent

Verfrissende variant op Assepoester

door Marvin O. op 07-08-2019

Wie Er was eens iets anders vastneemt, moet het wel opvallen hoe de omslag lijkt op deze van de boeken van Katherine Arden. Beide boeken werden door een andere uitgeverij gepubliceerd en ook het genre is verschillend, maar de boodschap mag duidelijk zijn: wie al iets las uit de serie ‘De Beer en de Nachtegaal’ zit ook met Er was eens iets anders goed. Maar de verschillen zijn evengoed al van meet...


Lezersrecensies (1)

Zo goed geschreven dat het zo waargebeurd zou kunnen zijn

door: Soraya Latten 2 likes
Vrijwel iedereen kent het verhaal van Assepoester (Ella, Elfida, Cinderella, Assepoes) en haar gemene stiefmoeder en zusters. Maar wat is waar van dit verhaal? Stiefmoeder Agnes vertelt in Er was eens iets anders haar verhaal, hoe ze Ella's stiefmoeder werd en wie Ella in werkelijkheid was. Maar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook