Er was eens iets anders
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 43 4 70 3 58 2 6 1 5

Er was eens iets anders

182

Gelezen 185 Aan het lezen 6 Wil ik lezen 279 Favoriet 8 Recensies 18
Literatuur & Romans Artikelen 2 Spots 12   Topics 0

‘Een zalige leeservaring.’ – Marion Pauw Er was eens iets anders van Danielle Teller is een even heerlijke als intelligente hervertelling van Assepoester, met een nieuwe rol voor de ‘boze’ stiefmoeder. Dit ontroerende verhaal nuanceert en verrijkt thema’s als goed en kwaad in de bekende klassieke sprookjes. Als er in het land geruchten de ronde doen over de wrede opvoeding van de nieuwe prinses Assepoester, besluit haar stiefmoeder Agnes het ware verhaal te vertellen. De tienjarige Agnes wordt door haar arme boerenfamilie weggestuurd om bij een wasserij te gaan werken. Na enkele jaren ontvlucht ze haar tirannieke bazin, raakt onderweg zwanger en weet uiteindelijk als alleenstaande moeder een bestaan op te bouwen. Maar door een ongelukkige gebeurtenis keert ze terug naar het landhuis met de wasserij, waar ze het kindermeisje van Assepoester wordt. Agnes worstelt met haar liefde voor dit meisje dat haar stiefdochter wordt en uiteindelijk de gevierde prinses die de onbereikbare fantasieën van velen belichaamt. Het verhaal over hun relatie laat zien dat niets is wat het lijkt, en dat liefde vele gedaanten kan aannemen. Danielle Teller groeide op in Canada maar vertrok voor haar studie geneeskunde naar de Verenigde Staten. In 2014 nam ze ontslag van de universiteit waar ze lesgaf om haar lang gekoesterde droom waar te maken: het schrijven van een roman. Ze woont met haar man en vier kinderen in Californië.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
09 juli 2019
Laatste editie
12 juli 2019
ISBN
9789026346460 , 9789026346477
Boekinformatie wijzigen


Recensies (18)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Verfrissende variant op Assepoester

door: Marvin O. 1 reactie 3 likes

Wie Er was eens iets anders vastneemt, moet het wel opvallen hoe de omslag lijkt op deze van de boeken van Katherine Arden. Beide boeken werden door een andere uitgeverij gepubliceerd en ook het genre is verschillend, maar de boodschap mag duidelijk zijn: wie al iets las uit de serie ‘De Beer en de...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Er was eens iets anders

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.