Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Rozeke
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 5 3 2 2 0 1 0

Rozeke

10

Rank 135 Gelezen 11 Aan het lezen 6 Wil ik lezen 56 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 1   Topics 0
Het verhaal van Gwillemke, een verlegen jongetje dat in de negentiende eeuw in een armoedig gezin wordt geboren, maar er in de twintigste eeuw in slaagt carrière te maken. Even eigengereid als sympathiek, even dwars als meegaand. Maar als de dood nadert, blijkt de rijke ondernemer vooral een oude man vol verborgen leed en schuldgevoelens.

Inspiratie vond Guillaume Van der Stighelen in historische archieven, foto’s, enkele persoonlijke familiedocumenten en veel vage herinneringen aan wat vroeger op familiefeesten werd verteld over de overgrootvader naar wie hij werd vernoemd.

De unieke debuutroman van Guillaume Van der Stighelen, een van de succesvolste reclamemakers die ons land ooit heeft gekend.

Geïnspireerd op historische archieven, foto’s, persoonlijke familiedocumenten en veel vage herinneringen aan wat vroeger op familiefeesten werd verteld over de overgrootvader naar wie Guillaume werd vernoemd.

Ontroerend, humoristisch, maar vooral authentiek, met het leven van de gewone mens rond de vorige eeuwwisseling centraal.

‘Elke pagina wordt verslonden en doet je verlangen naar de volgende.’ – Kurt Van Eeghem‘Ik heb gelachen, ik heb bijgeleerd, ik heb gehuiverd, ik heb gesnotterd, ik heb genoten, ik heb slaap opgeofferd – meer kun je van een roman niet vragen, denk ik. Een on-waar-schijn-lijk debuut.’ – Journalist Stef Selfslagh‘Wat opvalt in dit debuut is het enorme plezier waarmee Van der Stighelen vertelt – een plezier dat moeiteloos op de lezer overslaat. Het verhaal is beurtelings tragisch en komisch, het geeft treffende tijdsbeelden uit de negentiende en twintigste eeuw en het is met een enorme vaart geschreven. Zo is schrijven bedoeld.’ – Redacteur Wil Hansen
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
448
Uitgeverij
Manteau
Eerste editie
16 februari 2023
Laatste editie
16 februari 2023
ISBN
9789022339749 , 9789460416989


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Marvin O.
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Rozeke

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.