Advertentie

Excellent onderhandelen

0

Gelezen 0 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Excellent onderhandelen' (in het Engels 'Getting to Yes') van Roger Fisher is al ruim twintig jaar hét standaardwerk op het gebied van principieel onderhandelen. Er zijn wereldwijd inmiddels vijf miljoen exemplaren van verkocht, in twintig talen. Of je nu een gesprek met de huurbaas hebt of in gerechtelijke procedures verwikkeld bent in alle onderhandelingssituaties bewijst dit model z'n dienst.

Principieel onderhandelen betekent dat de partijen in een 'conflict' op zoek gaan naar de oplossing die voor beiden optimaal is. Principieel onderhandelen is niet 'zacht' in de zin van conflictvermijdend maar ook niet 'hard' gericht op de beste oplossing voor één van de partijen. Je scheidt de mensen van het probleem en zoekt gezamenlijk naar een win/win-oplossing. Anders dan bij de meeste boeken over onderhandelen, ben je met 'Excellent onderhandelen' in het voordeel als de 'andere partij' het ook gelezen heeft!
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
288
Uitgeverij
Harvard Business Rev
Eerste editie
01 januari 2010
ISBN
9789047000280


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Excellent onderhandelen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.